LinkedIn

De zoekoptie is LinkedIn is gewijzigd, waardoor jouw zichtbaarheid en de mate waarin je gevonden wordt substantieel verslechterd of kan deze beter worden.

Inrichting LinkedIn

Veel LinkedIn gebruikers hebben in hun profiel (de kop-tekst) een e-mail adres of telefoonnummer staan om eenvoudiger te benaderen te zijn bij gerichte zoekacties.

Wat is er nu veranderd?

LinkedIn heeft het zoekalgoritme gewijzigd, waardoor profielen met dergelijke contactgegevens in de kop-tekst worden bestraft in de zoekresultaten waarbij je onderaan wordt geplaatst.

Betekent dit dan dat we nu geen contactgegevens in onze koppen moeten zetten?…. Niet per se.

Dit is afhankelijk van de vraag welke mensen jou zoeken en de wijze waarop ze dit doen. Voor zover iemand naar jou zoekt binnen LinkedIn op grond van bepaalde tekstuele overeenkomsten (anders dan naam) kan dit als eerder gezegd negatief uitpakken.

Met een premium lidmaatschap kun je zien op welke wijze men jou gevonden heeft. Het blijkt dat de meerderheid van de mensen mij hebben gevonden door mijn statusupdates.

Persoonlijk vind ik het overigens ook altijd prettig als iemand snel met mij in contact kan treden, zonder nu direct een InMail te hoeven sturen (of dit mogeljik te duur vindt) waardoor eventuele interesse verloren kan gaan.

Komt bij dat je participatie op het platform logischerwijs een positieve bijdrage heeft op de plaats in de ranglijst.

Kortom voor mijzelf zie ik nu niet direct een reden mijn contactgegevens niet meer te vermelden. Mogelijk is dat voor jou anders.

Categoriën: Gekwetter