I loved it

Eet je bij de Mac dan weten we nu écht zeker dat dit slecht is voor je gezondheid. Zoals inmiddels vaststaat kunnen bijvoorbeeld delen van het hamburgervlees nooit voor consumptie bedoeld zijn en krijg je ook bij de friet meer dan goed voor je is. Jamie Oliver heeft in zijn strijd tegen het fastfood restaurant bewerkstelligd dat deze de bereidingswijzen en ingredienten aan gaan passen.

Neem nu de vette delen van het rundvlees; die zijn "gewassen" in ammoniumhydroxide (= ammoniac met water) en gebruikt als vulling van de hamburger. Voor dit proces werden deze delen van het vlees ongeschikt geacht voor menselijke consumptie.

Frietjes bestaan naar mijn idee uit aardappel en worden  gebakken in olie met een beetje zout en/of kruiden. Bij de Mac krijg  je echter 17 additionele ingrediënten meer?! Dat vraagt natuurlijk om uitleg.

De van oorspong zijnde aardappels worden eerst kort gefrituurd in olie (canola, gehydrogeneerde sojabonen en saffloer) en voordat ze worden ingevroren voorzien van natuurlijke kruiden voor de smaak (plantaardige oorsprong staat erbij), dextrose, ieder frietje wordt gekleurd met natriumzuur pyrofosfaat, voor de houdbaarheid het citroenzuur, en tot slot het antischuimingsmiddel dimethylpolysiloxane.
Het afbakken gebeurd in ogenschijnlijke vegetarische olie (Canola, mais en sojabonen olie) wordt aangemengd met genetisch gemanipuleerde  sojabonen olie met THBQ, dimethylpolysiloxane en afgeblust met wederom citroenzuur.
Met tot slot een snufje zout dat wordt aangemengd met silicoaluminate, dextrose, en kaliumjodide.

Op de internetsite van McDonald's vindt je nog meer verbazingwekkende  informatie over de menu's.  Weet wat je eet. Ik ben er wel even klaar mee…

Categoriën: Gekwetter