Vrouwen korten man op zakgeld

Mannen, laten we eerlijk zijn: bij ons thuis gaan toch eigenlijk onze vrouwen over de financiën. Feitelijk krijgen we gewoon zakgeld. Zo gaat het in ieder geval in driekwart van de Japanse huishoudens. En ja, bij mij… gaat dat inmiddels ook zo.
Vooruitlopend op algehele inburgering ervan in Nederland vindt mijn vrouw het namelijk verstandig om dit fenomeen ook bij mij alvast in te voeren door het verstrekken van een vaste maandtoelage, naast de lunchbox op werkdagen (wel zelf te smeren vindt ze overigens).

200 euro per maand is mij te kennen gegeven; mag ik zelf weten wat ik ermee doe (zei ze erbij).

Volgens mij zit ik met deze omvang écht onder het landelijke gemiddelde of is dit bij jullie anders? ‘Tja, het is nu écht crisis’, zegt ze desgevraagd. Ook ik moet dus inleveren, tenminste 10% welteverstaan; je moet tenslotte rekening houden met het ergste…

Normaal zijn financiële beslommeringen reden voor echtscheiding, bij mij niet. Mijn vrouw bepaalt weliswaar de richting, verdient echter ook haar eigen boterham; kan ze vrij & onafhankelijk zijn, zegt ze er dan wel bij…

Voor nu, moet ik nog even rekenen of de Santa straks nog kadootjes kan kopen, want… mijn budget was ‘all inclusive’ de feestdagentoeslag welteverstaan… tja

Liefs,
De ‘op rantsoen’ Santa

Categoriën: Gekwetter