Innovatie

Innovatie & dé ‘normale’ accountant

Van de klant wordt altijd verwacht dat een steeds efficiëntere organisatie aanwezig is of gecreëerd wordt. Van de accountant natuurlijk ook.

Op zich een zeer logische verwachting, en de accountant heeft immers ook toegang tot meer informatie dan de gemiddelde klant die het veelal moet stellen op basis van uitsluitend vrij toegankelijk informatie op het world wide web. Dus de vraag is dan: hoe innovatief is uw accountant/adviseur zelf eigenlijk?

Als je accountant/adviseur echt zo innovatief is dan ervaar je dit ook écht. Echte innovatie begint namelijk met een aantal gelijke kenmerken waaraan je vervolgens kunt ontlenen of dit succesvol zal zijn. Succesvolle innovatie zorgt ervoor dat de accountant niet alleen maar reageert op de vragen vanuit de zijde van de klant, maar dat vragen worden gecreëerd door informatie verkregen uit de aanwezige technologische mogelijkheden: dé nieuwe vragen creëren zich daardoor feitelijk zelf.

Dat is dus succesvolle innovatie. Iets wat ik in de accountancy niet vaak of eigenlijk nooit tegen ben gekomen, een kans voor dé organisatie die dit wel in zich heeft 😉

yes